Χοιρινή πανσέτα στο τηγάνι με λαχανικά και καπνιστό τυρίμε 3 μονάδες από το χοιρινό, το λάδι και το τυρί!
Υλικά:
600 γρ χοιρινή πανσέτα σε μικρές μπουκιές
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
αλάτι
πιπέρι
1 πιπεριά κόκκινη ψιλοκομμένη
1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κολοκυθάκια σε κυβάκια
2 καρότα σε κυβάκια
100 ml λιαστή ντομάτα ψιλοκομμένη
λίγο ξύδι
1 φλιτζ. ζωμό λαχνικών σπιτικό (δείτε τη συνταγή εδώ)
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας ψιλοκομμένη καυκαλήθρα
15 γρ καπνιστό τυρί σε κυβάκια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομματάκια της πανσέτας για 3-4 λεπτά σε πολύ δυνατή φωτιά, πασπαλίζοντας με αλάτι και πιπέρι. Ρϊχνουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τις πιπεριές, τα φρέσκα κρεμμυδάκια τα κολοκυθάκια και τα καρότα. Προσθέτουμε την λιαστή ντομάτα και σοτάρουμε για άλλα 3-4 λεπτά. Σβήνουμε με το ξύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα άλλα 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τον ζωνό λαχανικών, αφήνουμε να πάρει μια βράση και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον μαϊντανό, την καυκαλήθρα και το καπνιστό τυρί. Ανακατεύουμε μια τελευταία φορά πριν σερβίρουμε.