Αφράτο κεικ λεμονιού σκέτο και με γλάσο λεμονιού με 2 μονάδες χωρίς περιορισμό στην ποσότητα, από τα αυγά και το σιμιγδάλι!
Συνταγή και φωτογραφία από: θωμαη σαρακατσιανου
Υλικά:
4 αυγά
½φλιτζάνι γλυκαντικό
400-500γρ σιμιγδάλι ψιλό
Χυμό και ξύσμα από ένα λεμονί
1 κούπα σόδα αναψυκτικό
1κ.γ σόδα σκόνη
2 βανίλιες κάψουλα
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
2 ποτήρια νερό
½κούπα γλυκαντικό
Μισό λεμόνι
2-3 ξυλάκια κανέλας
4-5 γαρυφαλλάκια
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
1 κούπα γλυκαντικό σε σκόνη
Χυμό ενός λεμονιού
Μια βανίλια κάψουλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ετοιμάζουμε το σιρόπι. Τα βράζουμε όλα μαζί για 2-3 λεπτά και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.. Μόλις βγει το κέικ από το φούρνο όπως είναι καυτό το χαράζουμε στα τέσσερα(σταυρο) και ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι
Φτιάχνουμε το κεικ. Χτυπάμε τα αυγά με το γλυκαντικό να αφρατέψουν.. Προσθέτουμε όλα τα υγρά,τις βανίλιες,την σόδα κ το ξύσμα…ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το σιμιγδάλι όσο πάρει μέχρι να έχουμε ένα κρεμώδες αφράτο μείγμα. Τοποθετούμε σε ταψί και ψήνουμε μεχρι να ροδίσει δοκιμάζοντας με οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή.
Τέλος ετοιμάζουμε το γλάσο. Τα λιώνουμε καλά σε Μπεν Μαρί να διαλυθεί το γλυκαντικό και μόλις έχει κρύωσει το γλυκό το απλώνουμε επάνω.