Chocolate cookies βουτύρου βρώμης μς 2 μονάδες! 1 από την βρώμη και 1 από το βούτυρο!
Συνταγή και φωτογραφία από: Θωμαη Σαρακατσιάνου
Υλικά: για 10-12 μπισκότα
- 4 κ.σ. βούτυρο
- 2.5-3 φλυτζάνια τσαγιού αλεσμένη βρώμη στο μούλτι
- 3-4 κ.σ. γλυκαντικό ανάλογα πόσο γλυκά τα θέλετε
- 1 κ.σ. κοφτή κακάο
- 1 βανίλια κάψουλα
- 1 κ.γ. Ξύσμα λεμονιού
- Κομμάτια μηδενικής σοκολάτας (μηδενικές στα προϊόντα εμπορίου )
- Μια πρέζα αλάτι..
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με το γλυκαντικό να αφρατέψουν.. Προσθέτουμε την βανίλια και το αλάτι και ανακατεύουμε.. Μετά ρίχνουμε σιγά σιγά την βρώμη μέχρι να έχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια…ανάλογα πόσο γεμάτες βάλατε τις κουταλιές βουτύρου ίσως να χρειάζεται λίγη βρώμη ακόμα ή λιγότερη, θα το δείτε όταν δεν θα κολλάει στο χέρι σας.. Αφού είναι έτοιμο πλάθουμε ένα μπαστουνάκι και το κόβουμε σε φετούλες πάχους 1 εκ. περίπου.. Αφού τα κόψουμε τα πατάμε λίγο από την μέση για να ανοίξουν και τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόχαρτο.. Ψήνουμε στους 160 για 15-20 λεπτά …όταν τα βγάλουμε από το φούρνο δεν πρέπει να είναι πολύ σκληρά, μόλις κρυώσουν σφίγγουν και σκληραίνουν κι άλλο… Γίνονται το ίδιο νόστιμα και σκέτα με ξύσμα πορτοκαλιού και λίγο χυμό πορτοκαλιού απλά παίρνει περισσότερο βρώμη..