Καρμπονάρα με καραμελωμένα κρεμμύδια με 3 μονάδες! 1 από τα μακαρόνια, 1 από τα αυγά και 1 από το τυρί!
Συνταγή και φωτογραφία από: Γαρυφαλιά Κάκαρη
Υλικά:
-
1 πακέτο μακαρόνια
-
8 κρόκους αυγών
-
2-3 μεγαλα κρεμμύδια
-
2-3 κ.σούπας ζάχαρη καρύδας
-
Παρμεζάνα ή άλλο τυρί τριμμένο
-
Αλάτι, πιπέρι
-
Μαιντανό ψιλοκομμένο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Κόβουμε σε φετάκια τα κρεμμύδια και τα βάζουμε σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι με πολύ λίγο νεράκι μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια τους προσθέτουμε τη ζάχαρη καρύδας κι ανακατεύουμε γύρω στα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει και να καραμελώσει.
Σε αρκετό νερό που βράζει κι έχουμε ρίξει αλάτι ρίχνουμε τα μακαρόνια. Παράλληλα σε μπολ μεγάλο χτυπάμε καλά με το σύρμα τους κρόκους . Σιγά σιγά προσθέτουμε νερό από την κατσαρόλα που βράζουν τα μακαρόνια (περίπου 1 κούπα) . Μόλις περάσει ο χρόνος βρασμού των ζυμαρικών, σβήνουμε τη φωτιά, τα παίρνουμε κατευθείαν από την κατσαρόλα με μια λαβίδα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας στο μπολ με το αυγό. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, ανακατεύουμε και βάζουμε το μπολ όπως είναι πάνω στην κατσαρόλα κι ανακατεύουμε μέχρι να πήξει λίγο το αυγό (να γίνει σαν κρέμα-με τον τρόπο αυτό παστεριώνονται και τα αυγά από τη θερμοκρασία των υδρατμών).
Προσθέτουμε πιπέρι φρεσκοτριμμένο και το τυρί. Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.
πηγή φωτογραφίας:google