Ανοιξιάτικο κους-κους (2 μονάδες)
Υλικά: για 3 άτομα
- 1 ποτήρι πλιγούρι (κους-κους)
- 1 ποτήρι καυτό νερό αλατισμένο
- 6-7 σπαράγγια
- 1 πιπεριά φλωρίνης
- 1 καρότο
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
- 1 ντομάτα
- λεμόνι
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι τις κορφές από τα σπαράγγια και το καρότο κομμένο κομματάκια για 5 λεπτά. Αφαιρούμε τα σπόρια από την ντομάτα και την κόβουμε σε κυβάκια. Ψιλοκόβουμε και το κρεμμυδάκι και την πιπεριά φλωρίνης. Η πιπεριά που έβαλα εγώ ήταν από ένα βαζάκι ψητή σε ξίδι, αλλά και φρέσκια του πάει. Το πλιγούρι (κους κους!) το έφτιαξα όπως έλεγε η συσκευασία, σε ένα σκεύος το έβαλα με καυτό νερό (χρησιμοποίησα το νερό από τα βρασμένα λαχανικά), έκλεισα το καπάκι και το άφησα να το απορροφήσει όλο. Προσθέτουμε τα λαχανικά, το λάδι και μπόλικο λεμόνι κι είναι έτοιμη!
TIPS: Προσθέστε όποια μυρωδικά θέλετε, άνηθο, μαϊντανό, δυόσμο, μέντα…
Συνταγή και φωτογραφία από το: http://blogs.gastronomos.gr/tupper_food/241