Αγκινάρες λεμονάτες με 1 μονάδα μόνο, από το λάδι!
Υλικά:
- 6 αγκινάρες φρέσκιες
- χυμός 2 λεμονιών
- άνηθος ψιλοκομμένος
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
- 1 φλ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες από τα φύλλα και κρατάμε την καρδιά , αφαιρώντας το χνούδι που υπάρχει. Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και μετά από λίγο προσθέτουμε και τις αγκινάρες. Ρίχνουμε το αλατοπίπερο και προσθέτουμε το λεμόνι, τον άνηθο και τόσο νερό ώστε να τις σκεπάζει. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν οι αγκινάρες, περίπου 1 ώρα.