Αγγούρι με γέμιση καπνιστού σολομού με 3 μονάδες! 1 μονάδα από τον σολομό, 2 από την μαγιονέζα!
Υλικά: για 4 άτομα
- 2 μέτρια αγγούρια
- 200 γρ καπνιστό σολομό
- 1 κουτ. σούπας κάπαρη ψιλοκομμένη
- 3 αγγουράκια τουρσί ψιλοκομμένα
- 4 κουτ. σούπας μαγιονέζα (επιτρεπόμενη στα προιόντα εμπορίου)
- λίγες σταγόνες ταμπάσκο
- χυμό μισού λεμονιού
- αλάτι
- πιπέρι
- άνηθο ψιλοκομμένο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τα αγγούρια και τα κόβουμε κατά μήκος στα δυο. Αφαιρούμε προσεκτικά τους σπόρους και κρατάμε το σκληρό κομμάτι της σάρκας τους. Τα κόβουμε πάλι στη μέση ώστε να σχηματιστούν 8 κομμάτια. Ψιλοκόβουμε την σκληρή σάρκα σε κύβους. Σε σαλατιέρα αναμειγνύουμε τους κύβους του αγγουριού με το σολομό κομμένο σε μακριές λωρίδες , το χυμό λεμονιού, την κάπαρη, το ταμπάσκο, τα αγγουράκια τουρσί και την μαγιονέζα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά. Γεμίζουμε κάθε κομμάτι αγγουριού με την γέμιση και πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο.