Γρήγορα μανιταροπιτάκια (3 μονάδες ανά 3 τεμάχια)

Πιτες-Πιτσες-Ταρτες, Συνταγες, Συνταγες ανα κατηγορια, Συνταγες ανα μοναδες, Συνταγες με 3 μοναδες, Συνταγες με μανιταρια

Γρήγορα μανιταροπιτάκια με 3 μονάδες από το φύλλο, το τυρίκαι το λάδι. Τρώμε με περιορισμό στα 3 κομμάτια.

ΥΛΙΚΑ
1 κιλό μανιτάρια, κομμένα σε λεπτές κάθετες φέτες
4 κλ. θυμάρι, μόνο τα φύλλα, ψιλοκομμένα
200 γρ. τυρί gouda, τριμμένο
5 φύλλα κρούστας
Αλάτι
Πιπέρι
Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1
Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το αφήνουμε να κάψει πολύ καλά.

2
Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τα μανιτάρια, το θυμάρι και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.

3
Τα μεταφέρουμε σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε μέσα το τυρί, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.

4
Τοποθετούμε ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας μας με την πιο μικρή πλευρά να κοιτάει προς εμάς. Κόβουμε το φύλλο σε 7 ίσες λωρίδες.

5
Αδειάζουμε με ένα κουτάλι, λίγη γέμιση από τα μανιτάρια σε κάθε λωρίδα και τη τυλίγουμε διαγώνια ώστε να σχηματίσουμε ένα τριγωνικό σχήμα.

6
Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα φύλλα και γέμιση.

7
Βάζουμε το ηλιέλαιο σε ένα βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγανίζουμε τα μανιταροπιτάκια μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα.

8
Μόλις είναι έτοιμα, τα μεταφέρουμε με τη βοήθεια μίας τρυπητής κουτάλας σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε στρώσει απορροφητικό χαρτί.

9
Σερβίρουμε ζεστά .

Πηγή

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

Leave a Reply