Σουπιά με κόκκινη σάλτσα με 2 μονάδες από την σουπιά και το λάδι!
Υλικά:
- 700 γρ σουπιά
- λάδι
- 3 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 3 σκ. σκόρδο πολτοποιημένες
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτέ
- 1/2 κονσέρβα ντομάτα
- 2 φύλλα δάφνης
- αλάτι
- πιπέρι
- λίγο ξίδι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σουπιά. Σε λάδι τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτουμε την σουπιά. Σβήνουμε με το ξίδι και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε την ντομάτα, τον πελτέ, και την δάφνη και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει μέχρι να μαλακώσει η σουπιά και να μείνει με την σάλτσα της. Προς το τέλος αλατοπιπερώνουμε.