Υλικά:
1 κούπα χλιαρό νερό
3 κ. σ. φρουκτόζη ή περισσότερη αν θέλετε
4-5 βερύκοκα ώριμα (=1 κούπα πολτοποιημένα βερύκοκα)
προαιρετικά
1 κ. σ. λικέρ βερύκοκο ή άλλο αλκοολούχο ποτό
Εκτέλεση:
Σε μια κούπα χλιαρό νερό, διαλύουμε 3 κουταλιές σούπας φρουκτόζη. Βάζουμε το υγρό σε μπωλ. Όσο υγρό έχουμε σε όγκο, τόσο πολτό φρούτου θέλουμε.
Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα καθαρίζουμε (εγώ τα έβαλα με τη φλούδα).
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ.
Μετράμε να ελιναι μια κούπα (λίγο περισσότερο δεν πειράζει).
Ενώνουμε τον πολτό με το νερό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το υλικό σε μεταλλικό σκεύος. Αν βάλετε αλκοόλ (βοηθάει να μην παγώνει το μίγμα πολύ) το βάζετε κι αυτό.
Ελέγχουμε περιοδικά αν παγώνει το μίγμα.
Ξύνουμε με πηρούνι από έξω προς τα μέσα 2-3 φορές μέχρι να παγώσει καλά.
Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.
Πηγή mikrikouzina
Πλένουμε και ξεκουκουτσιάζουμε τα βερύκοκα. Αν θέλουμε τα καθαρίζουμε (εγώ τα έβαλα με τη φλούδα).
Πολτοποιούμε τα φρούτα στο μπλέντερ.
Μετράμε να ελιναι μια κούπα (λίγο περισσότερο δεν πειράζει).
Ενώνουμε τον πολτό με το νερό.
Ανακατεύουμε και βάζουμε το υλικό σε μεταλλικό σκεύος. Αν βάλετε αλκοόλ (βοηθάει να μην παγώνει το μίγμα πολύ) το βάζετε κι αυτό.
Ελέγχουμε περιοδικά αν παγώνει το μίγμα.
Ξύνουμε με πηρούνι από έξω προς τα μέσα 2-3 φορές μέχρι να παγώσει καλά.
Αφήνουμε λίγο να ξεπαγώσει πριν σερβίρουμε.
Πηγή mikrikouzina