Friday, February 3, 2023
  • Login
  • Register
  • Αρχικη
  • Η διαιτα
    • Λιγα λογια για την διαιτα-Κανονες
    • Πως μετραμε μοναδες
    • Προϊόντα εμπορίου
    • Δίαιτα των μονάδων:Η άποψη ενός φυσικού!
    • Μικρές συμβουλές για την δίαιτα των μονάδων
    • Υπολογισμός Ιδανικού Σωματικού Βάρους
  • Συνταγες
    • Συνταγες ανα κατηγορια
      • Συνταγες με κυνηγι
      • Συνταγες με αρνι-κατσικι
      • Συνταγες με αυγα
      • Συνταγες με κιμα
      • Συνταγες με κοτοπουλο
      • Συνταγες με λαχανικα
      • Συνταγες με μανιταρια
      • Συνταγες με μοσχαρι
      • Συνταγες με οσπρια
      • Συνταγες με πατατες
      • Συνταγες με ρυζι και ζυμαρικα
      • Συνταγές με σαλιγκάρια
      • Συνταγες με χοιρινο
      • Συνταγες με ψαρια και θαλασσινα
      • Συνταγες νηστισιμες
      • Χριστουγεννιατικες συνταγες
      • Ζυμες-Ψωμια-Κουλουρια
      • Μαρμελαδες-Κομποστες
      • Γλυκα
        • Διαφορα γλυκα
        • Κεικ
        • Κρεμες
        • Με σοκολατα
        • Με φρουτα
        • Με φυλλο-Ζυμη
        • Σιροπιαστα
      • Παγωτα-Γρανιτες
      • Πιτες-Πιτσες-Ταρτες
      • Ροφηματα-Χυμοι
      • Σαλατες
      • Σουπες
      • Σπιτικοι ζωμοι
      • Συνοδευτικα-Σαλτσες-Ντιπ
      • Συνταγες για διαβητικους
    • Συνταγες ανα μοναδες
      • Συνταγες με 0 μοναδες
      • Συνταγες με 1 μοναδα
      • Συνταγες με 2 μοναδες
      • Συνταγες με 3 μοναδες
      • Συνταγές με 4 μοναδες
  • Τα αποτελεσμα της διαιτας
  • Ενδεικτικα προγραμματα
  • Ενδιαφεροντα αρθρα
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Η διαιτα
    • Λιγα λογια για την διαιτα-Κανονες
    • Πως μετραμε μοναδες
    • Προϊόντα εμπορίου
    • Δίαιτα των μονάδων:Η άποψη ενός φυσικού!
    • Μικρές συμβουλές για την δίαιτα των μονάδων
    • Υπολογισμός Ιδανικού Σωματικού Βάρους
  • Συνταγες
    • Συνταγες ανα κατηγορια
      • Συνταγες με κυνηγι
      • Συνταγες με αρνι-κατσικι
      • Συνταγες με αυγα
      • Συνταγες με κιμα
      • Συνταγες με κοτοπουλο
      • Συνταγες με λαχανικα
      • Συνταγες με μανιταρια
      • Συνταγες με μοσχαρι
      • Συνταγες με οσπρια
      • Συνταγες με πατατες
      • Συνταγες με ρυζι και ζυμαρικα
      • Συνταγές με σαλιγκάρια
      • Συνταγες με χοιρινο
      • Συνταγες με ψαρια και θαλασσινα
      • Συνταγες νηστισιμες
      • Χριστουγεννιατικες συνταγες
      • Ζυμες-Ψωμια-Κουλουρια
      • Μαρμελαδες-Κομποστες
      • Γλυκα
        • Διαφορα γλυκα
        • Κεικ
        • Κρεμες
        • Με σοκολατα
        • Με φρουτα
        • Με φυλλο-Ζυμη
        • Σιροπιαστα
      • Παγωτα-Γρανιτες
      • Πιτες-Πιτσες-Ταρτες
      • Ροφηματα-Χυμοι
      • Σαλατες
      • Σουπες
      • Σπιτικοι ζωμοι
      • Συνοδευτικα-Σαλτσες-Ντιπ
      • Συνταγες για διαβητικους
    • Συνταγες ανα μοναδες
      • Συνταγες με 0 μοναδες
      • Συνταγες με 1 μοναδα
      • Συνταγες με 2 μοναδες
      • Συνταγες με 3 μοναδες
      • Συνταγές με 4 μοναδες
  • Τα αποτελεσμα της διαιτας
  • Ενδεικτικα προγραμματα
  • Ενδιαφεροντα αρθρα
No Result
View All Result
No Result
View All Result
Home Ενδιαφεροντα αρθρα

Γιατί δεν πρέπει να μένει το φαγητό εκτός ψυγείου

Γιατί δεν πρέπει να μένει το φαγητό εκτός ψυγείου


Τι πρέπει να κάνει κανείς με το φαγητό που περισσεύει; Η επικρατέστερη λογική είναι ότι πρέπει να το βάλει στο ψυγείο, αφού όμως το αφήσει να κρυώσει πρώτα σε θερμοκρασία δωματίου.

Η λογική πίσω από αυτό το «πρέπει» βασίζεται σε διάφορες θεωρίες, οι πιο ευρέως διαδεδομένες εκ των οποίων είναι ότι αφ΄ ενός αφήνοντας το φαγητό να κρυώσει με αργό ρυθμό ελαττώνονται οι πιθανότητες να χαλάσει, αφ΄ ετέρου εάν μπει το φαγητό καυτό στο ψυγείο, θα επηρεάσει με κάποιον τρόπο την κυκλοφορία του κρύου αέρα και θα το χαλάσει.

Καμία από τις δύο δεν είναι αληθινές, αναφέρει η εφημερίδα «Νιου Γιορκ Τάιμς». Σύμφωνα με την Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) των ΗΠΑ, ό,τι περισσεύει πρέπει να μπαίνει στο ψυγείο αμέσως μόλις τελειώσει το σερβίρισμα – και σίγουρα εντός δύο ωρών από το τέλος του μαγειρέματος, όποια εποχή του χρόνου κι αν είναι.


Η FDΑ εξηγεί ότι κάθε 30 έως 40 λεπτά μπορεί να διπλασιάζονται τα επίπεδα των βακτηρίων που περιέχουν τα τρόφιμα, καθώς και ότι πολλές εξάρσεις τροφικών δηλητηριάσεων σχετίζονται με μαγειρεμένο κρέας που αφέθηκε με τις ώρες εκτός ψυγείου.
Σε γενικές γραμμές, τα βακτήρια που μολύνουν τα τρόφιμα αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασίες από 4,4 έως 60 βαθμούς Κελσίου, γι΄ αυτό και η θερμοκρασία στο ψυγείο πρέπει να είναι κάτω από 4,4 βαθμούς. Όταν, δε, η ποσότητα του φαγητού είναι μεγάλη, πρέπει να μοιράζεται σε μικρότερα δοχεία για να γίνει πιο γρήγορα η ψύξη του.
Εννοείται, τέλος, ότι δεν ξαναζεσταίνουμε το φαγητό πάνω από μία φορά, διότι και αυτή η συνήθεια μπορεί να ευνοήσει την ανάπτυξη βακτηρίων.


Πηγή άρθρου: http://ygeia.tanea.gr/

Διαβάστε περισσότερα
ShareTweetShare
Next Post
Μελομακάρονα (3 μονάδες χωρίς περιορισμό)

Μελομακάρονα (3 μονάδες χωρίς περιορισμό)

Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο (3 μονάδες)

Κυδώνια γεμιστά με κιμά στο φούρνο (3 μονάδες)

Βασιλόπιτα (3μονάδες)

Βασιλόπιτα (3μονάδες)

Ταχίνι (1 μονάδα)

Ταχίνι (1 μονάδα)

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΡΘΡΑ

Προϊόντα εμπορίου

Προϊόντα εμπορίου

1 September 2021

Πως μετράμε μονάδες

1 September 2021
Λίγα λόγια για την δίαιτα-Κανόνες

Λίγα λόγια για την δίαιτα-Κανόνες

4 February 2020
Ενδεικτικά εβδομαδιαία προγράμματα με 6 μονάδες

Ενδεικτικά εβδομαδιαία προγράμματα με 6 μονάδες

7 January 2020
Τα αποτελέσματα των μονάδων!!!

Τα αποτελέσματα των μονάδων!!!

4 February 2020
Σιμιγδαλόψωμο!(1 μονάδα)

Σιμιγδαλόψωμο!(1 μονάδα)

5 April 2020
No Result
View All Result
  • Αρχικη
  • Η διαιτα
    • Λιγα λογια για την διαιτα-Κανονες
    • Πως μετραμε μοναδες
    • Προϊόντα εμπορίου
    • Δίαιτα των μονάδων:Η άποψη ενός φυσικού!
    • Μικρές συμβουλές για την δίαιτα των μονάδων
    • Υπολογισμός Ιδανικού Σωματικού Βάρους
  • Συνταγες
    • Συνταγες ανα κατηγορια
      • Συνταγες με κυνηγι
      • Συνταγες με αρνι-κατσικι
      • Συνταγες με αυγα
      • Συνταγες με κιμα
      • Συνταγες με κοτοπουλο
      • Συνταγες με λαχανικα
      • Συνταγες με μανιταρια
      • Συνταγες με μοσχαρι
      • Συνταγες με οσπρια
      • Συνταγες με πατατες
      • Συνταγες με ρυζι και ζυμαρικα
      • Συνταγές με σαλιγκάρια
      • Συνταγες με χοιρινο
      • Συνταγες με ψαρια και θαλασσινα
      • Συνταγες νηστισιμες
      • Χριστουγεννιατικες συνταγες
      • Ζυμες-Ψωμια-Κουλουρια
      • Μαρμελαδες-Κομποστες
      • Γλυκα
      • Παγωτα-Γρανιτες
      • Πιτες-Πιτσες-Ταρτες
      • Ροφηματα-Χυμοι
      • Σαλατες
      • Σουπες
      • Σπιτικοι ζωμοι
      • Συνοδευτικα-Σαλτσες-Ντιπ
      • Συνταγες για διαβητικους
    • Συνταγες ανα μοναδες
      • Συνταγες με 0 μοναδες
      • Συνταγες με 1 μοναδα
      • Συνταγες με 2 μοναδες
      • Συνταγες με 3 μοναδες
      • Συνταγές με 4 μοναδες
  • Τα αποτελεσμα της διαιτας
  • Ενδεικτικα προγραμματα
  • Ενδιαφεροντα αρθρα

© 2023 JNews - Premium WordPress news & magazine theme by Jegtheme.

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password? Sign Up

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In