Φάβα φούρνου με δυόσμο 2 μονάδες.1 απο τη φάβα και μια απο το ελαιόλαδο
Υλικά:
- 500 γρ φάβα
- 1 μεγάλο κρεμμύδι
- 1 κ.σ. βασιλικό ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. δυόσμο
- 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 8 κ.σ. ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε 4,5 ποτήρια νερό ελαφρά αλατισμένο σε βαθύ πυρίμαχο ταψί. Πλένουμε καλά τη φάβα και τη ρίχνουμε στο νερό. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο μέχρι να μαλακώσει η φάβα και να γίνει πολτός, για περίπου 1 ώρα, ενώ την ανακατεύουμε πότε πότε. Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε μικρό σκεύος και σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το βασιλικό και τον δυόσμο. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού. Μεταφέρουμε τη φάβα σε μπολ, τη στρώνουμε ομοιόμορφα και επάνω της απλώνουμε τη σάλτσα.