Σάλτσα κρεμμυδάτη με πάπρικα και κουρκουμά με 1 μονάδα από το λάδι!
Υλικά:
- 2 ξερά κρεμμύδια
- 3 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 καρότο
- 3 μεγάλες ντομάτες
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό (τα φύλλα)
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κουτ. γλυκού ξερό θυμάρι
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- 1/2 κουτ. γλυκού κουρκουμάς σε σκόνη
- λίγο ξίδι
- 80 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση και τις “ζουλάμε” να φύγουν τα σπόρια. Τις τρίβουμε στον τρίφτη. Κόβουμε τα άλλα λαχανικά σε ψιλά καρέ και τα σοτάρουμε για 7-8- λεπτά σε μέτρια φωτιά στο λάδι, ίσα να μαραθούν. Προσθέτουμετα μπαχαρικά, τη δάφνη και το θυμάρι και σβήνουμε με το ξίδι. Μόλις εξατμιστεί το ξίδι προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον μαϊντανό.