Σαλάτα με ρεβύθια,ψητά λαχανικά και dressing μουστάρδας!2 μονάδες σύνολο.1 απο τα ρεβύθια και 1 απο το λάδι
Υλικά
400 γραμμάρια ρεβίθια
1 κρεμμύδι καθαρισμένο ολόκληρο
1 κόκκινη πιπεριά
1 πράσινη πιπεριά
2 μικρά κολοκυθάκια
1 μελιτζάνα
300 γραμμάρια πλευρώτους
20 τοματίνια κομμένα στα 4
2 κουταλιές φρέσκια ψιλοκομμένη ρίγανη
Για το dressing:
1 κουταλιά μουστάρδα (για μηδενικές δείτε εδώ)
120 γραμμάρια ελαιόλαδο
4 κουταλιές βαλσάμικο (για μηδενικά δείτε εδώ)
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ από το προηγούμενο βράδυ βάζετε τα ρεβίθια να φουσκώσουν μέχρι το πρωί.
Σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα βράζετε για 30 λεπτά μαζί με ένα ολόκληρο ξερό κρεμμύδι και στην συνέχεια τα σουρώνετε και τα κρυώνετε κάτω από άφθονο τρεχούμενο νερό.
Σε ένα ξύλο κοπής με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβετε όλα τα λαχανικά, την κόκκινη πιπέρια, την πράσινη πιπέρια, τα κολοκυθάκια, την μελιτζάνα και τα πλευρώτους σε κομμάτια διπλάσιου μεγέθους από τα ρεβίθια και τα τοποθετείτε σε ένα μπολ.
Πασπαλίζετε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Ψήνετε τα λαχανικα στο γκριλ να πάρουν ωραίο χρώμα από παντού.
Όταν λαχανικά είναι έτοιμα τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτετε τα ρεβίθια.
Σε ένα μικρό μπολ τοποθετείτε όλα τα υλικά για το dressing, την μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, αλάτι,φρεσκοτριμμένο πιπέρι και με ένα σύρμα τα χτυπάτε μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο dressing.
Περιχύνετε τα ρεβίθια και τα λαχανικά με το dressing, προσθέτετε τα τοματίνια, την ψιλοκομμένη ρίγανη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύετε καλά.
Πηγή sigmalive.com