Σαλάτα με αγγούρι, δροσερή και νόστιμη με 1 μονάδα από το λάδι!
Συστατικά:
1 πιπερίτσα καυτερή, πολύ ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδου, πολτοποιημένες
3 κ.σ. χυμό από μοσχολέμονο
1/4 κ.κ τσίλι
½ κ.κ αλάτι θαλασσινό
πιπέρι κατά βούληση
3 κ.σ. ελαιόλαδο
2 αγγούρια κομμένο με μαντολίνο σε πολύ λεπτές φέτες
4 κ.σ. κόλιανδρος ψιλοκομμένος
Οδηγίες:
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπωλ τη πιπερίτσα, το σκόρδο, τον χυμό λάιμ, το τσίλι, αλάτι και πιπέρι και με σύρμα προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο. Βάζουμε μέσα τις λεπτοκομμένες φέτες από αγγούρι, ανακατεύουμε να γυαλίσουν με τη σάλτσα και προσθέτουμε τον κόλιαντρο. Την αφήνουμε να μαριναριστεί μέσα στο ψυγείο για μια δυο ώρες αλλά μπορούμε να την σερβίρουμε και αμέσως.