Ψαροκροκέτες στο φούρνο με 3 μονάδες από το ψάρι, την βρώμη και το λάδι!
Τι χρειαζόμαστε:
4 (μέτρια) κομμάτια φιλέτο ψαριού
περίπου 4 κ.σ. βρώμη
ξύσμα λεμονιού
μισό ματσάκι μαϊντανό (χωρίς τα κοτσάνια)
αλάτι
πιπέρι
λίγο λάδι
Πώς το κάνουμε:
Βάζουμε το ψάρι στο μπλέντερ, μαζί με το λεμόνι, το πιπέρι, το μαϊντανό και το αλάτι, και το πολτοποιούμε.
Μεταφέρουμε σε ένα μπολ , όπου προσθέτουμε τη βρώμη .
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά (για να ρουφήξει η βρώμη τα υγρά).
Πλάθουμε όπως στα μπιφτέκια (λίγο πιο πλακουτσωτά) .
Τα αλείφουμε και από τις δυο πλευρές με λάδι και μεταφέρουμε στο ταψί.
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς στο γκριλ για περίπου 20-30 ώρα! (όταν πάρουν χρώμα από τη μια μεριά τα γυρνάμε).