Σαλάτα Με Φασολάκια με 2 μονάδες από τα αυγά και το λάδι!
Υλικά (για 4 μεριδες):
500 γρ. φασολάκια πλατιά ή λεπτά κατεψυγμένα ή φρέσκα
1 κ.σ. κάπαρη
1 αβγό για κάθε μερίδα
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Για τη σος
1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρεδάκια
2 κ.σ. ξύδι
1/2 φλ. ελαιόλαδο
1 κ.γ. μουστάρδα (για μηδενικές δείτε εδώ)
(προαιρετικά) 1 κ.γ. εστραγκόν αποξηραμμένο
αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
Ζεματάμε για 5 λεπτά τα φασολάκια σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει. Τα στραγγίζουμε και τα ξεπλένουμε κάτω από τη βρύση με κρύο νερό για να κρατήσουν ζωντανό το χρώμα τους.
Σε ένα φλιτζάνι χτυπάμε καλά όλα τα υλικά της σος.
Βράζουμε τα αβγά 4 λεπτά από τη στιγμή που θα αρχίσει να κοχλάζει το νερό. Θέλουμε οπωσδήποτε να σφίξει το ασπράδι αλλά ο κρόκος να παραμείνει ρευστός.
Σε κάθε πιάτο βάζουμε τα φασολάκια, από πάνω την κάπαρη και τον μαϊντανό και στην κορυφή το αβγό κομμένο στη μέση.
Αλατοπιπερώνουμε το αβγό μόλις το κόψουμε.
Περιχύνουμε με τη σος.