Σουβλάκια σολομού με πορτοκάλι με 2 μονάδες από τον σολομό και το σουσάμι!
Υλικά
Για 2-4 άτομα
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού σουσάμι
1 κουταλιά του γλυκού κύμινο
1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο κόκκινο πιπέρι
1-1/2 κιλό χωρίς πέτσα φιλέτο σολομού, κομμένο σε κύβους
2 πορτοκάλια κομμένα σε κύβους
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
16 ξύλινα σουβλάκια εμποτισμένο μέσα σε νερό 1 ώρα
Εκτέλεση
Βάζουμε τα ξύλινα σουβλάκια σε τάπερ με νερό και τα αφήνουνε για όλη τη νύχτα ή για μια ώρα αν βιαζόμαστε. Αυτό το κάνουμε για να μη καούν τα σουβλάκια μας.
Ανακατεύετε τη ρίγανη, σουσάμι, κύμινο, και το κόκκινο πιπέρι σε ένα μικρό μπολ.
Παίρνουμε κάθε σουβλάκι και βάζουμε εναλλάξ από ένα κομμάτι σολομό και από ένα κύβο πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα σουβλάκια. Στη συνέχεια αλείψτε τα σουβλάκια με το μείγμα μπαχαρικών του μπολ.
Ψήστε τα σουβλάκια, γυρίζοντας περιστασιακά για περίπου 8 έως 10 λεπτά συνολικά.
Πηγήhttp://www.news.gr/