Σπανακόσουπα με πάπρικα (3 μονάδες)

0
1391
Σπανακόσουπα με πάπρικα

με πάπρικα με από τις πατάτες, το λάδι και το ρύζι!

Υλικά: για 4 άτομα

  • 1 1/2 κιλό τρυφερά φύλλα σπανακιού
  • 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους

  • από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια το τρυφερό μέρος ψιλοκομμένο
  • 80 ml ελαιόλαδο
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • 1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
  • 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικά γλυκιά
  • 1500 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό (δείτε τη συνταγή εδώ)
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο και την πάπρικα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρά.

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here