Σπανακόσουπα με πάπρικα με 3 μονάδες από τις πατάτες, το λάδι και το ρύζι!
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 1/2 κιλό τρυφερά φύλλα σπανακιού
- 2 μεγάλες πατάτες σε κύβους
- από 3 φρέσκα κρεμμυδάκια το τρυφερό μέρος ψιλοκομμένο
- 80 ml ελαιόλαδο
- 1/2 φλιτζ. τσαγιού άνηθος ψιλοκομμένος
- χυμό από 1 λεμόνι
- 1 κουτ. σούπας ρύζι γλασέ
- 1/2 κουτ. γλυκού πάπρικά γλυκιά
- 1500 ml σπιτικός ζωμός λαχανικών ή νερό (δείτε τη συνταγή εδώ)
- αλάτι
- πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα και ρίχνουμε το σπανάκι.Σκεπάζουμε και αφήνουμε να βγάλει τα υγρά του και να μαραθεί για 7-8 λεπτά. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες και σοτάρουμε για περίπου 7-8 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Ρίχνουμε το ρύζι, το λεμόνι και αλατοπίπερο, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το ζωμό ή το νερό και βράζουμε τη σούπα για περίπου 15 λεπτά με κλειστό καπάκι. Προσθέτουμε τον άνηθο και την πάπρικα και βράζουμε για άλλα 10 λεπτά μέχρι να πήξει η σούπα ελαφρά.