Χοιρινό με μέλι και σκόρδο (3 μονάδες)
Υλικά: για 4-6 άτομα
- 1,5 κιλό χοιρινό μπούτι
- 5 σκελίδες σκόρδο
- 2 κλωνάρια δεντρολίβανο
- 1/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
- χυμό από 1 πορτοκάλι
- 2 κ.σ. μηδενική μουστάρδα
- 2 κ.σ. μέλι
- 5-6 κλωνάρια θυμάρι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Τρυπάμε το κρέας και βάζουμε μέσα τις σκελίδες σκόρδο και μερικά φύλλα δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώνουμε. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, την μουστάρδα και το μέλι. Βάζουμε το κρέας σε γάστρα πάνω σε ένα κλωνάρι δεντρολίβανο και το περιχύνουμε με την μαρινάδα. Αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με το θυμάρι. Κλείνουμε τη γάστρα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα για μιάμιση ώρα. Στη συνέχεια, ανοίγουμε το καπάκι περιχύνουμε το κρέας με τα ζουμιά του και συνεχίζουμε το ψήσιμο με ανοιχτό καπάκι για άλλα 20 λεπτά μέχρι να κάνει κρούστα το κρέας.