Προφιτερόλ ( 2 μονάδες)

0
13844

Προφιτερόλ!1 μονάδα απο τα αυγά και 1 απο την κρέμα γάλακτος

Συνταγή και φωτογραφία από: Θωμαή Σαρακατσιάνου 

Υλικά:

  • 4 ασπράδια
  • 8 κσ γλυκαντικό

Εκτέλεση:

Κάνουμε μια σφιχτή  μαρέγκα από 4 ασπράδια και 8 κσ γλυκαντικό . Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βρεγμένη και στραγγισμενη βάζουμε από μισό κουτάλι σούπας μαρέγκα και τα ψήνουμε στους 140 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα… Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε  να κρυώσουν.. Χτυπάμε δύο κρέμες γάλακτος σε Σαντιγί μαζί με λίγο γλυκαντικό και δυο βανίλιες… Λιώνουμε δύο μηδενικές σοκολάτες σε Μπεν Μαρί… Χωρίζουμε την σαντιγί σε δύο μπολ , στο ένα αναμειγνύουμε την και το άλλο το κρατάμε λευκό. Γεμίζουμε τα σουδάκια με μια σύριγγα ή τα κόβουμε σαν σάντουιτς και βάζουμε ενδιάμεσα την κρέμα… Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα λευκή στον πάτο του ποτηριού και από 3-4 σουδακια στο ποτήρι μετά ξανά λίγη λευκή κρέμα και από πάνω την …Το ίδιο μπορεί να γίνει με άνθος αραβοσίτου φτιαγμένο με νερό αντί για κρέμα γάλακτος, μόνο να μην το κάνετε πολύ σφιχτή κρέμα.. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σε 1-2 ωρίτσες είναι έτοιμο..

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here