Προφιτερόλ!1 μονάδα απο τα αυγά και 1 απο την κρέμα γάλακτος
Συνταγή και φωτογραφία από: Θωμαή Σαρακατσιάνου
Υλικά:
- 4 ασπράδια
- 8 κσ γλυκαντικό
- 2 κρέμες γάλακτος (επιτρεπόμενες στα προϊόντα εμπορίου)
- 2 βανίλιες
- λίγο γλυκαντικό για την σαντιγύ
- 2 μηδενικές σοκολάτες ( στα προϊόντα εμπορίου)
Εκτέλεση:
Κάνουμε μια σφιχτή μαρέγκα από 4 ασπράδια και 8 κσ γλυκαντικό . Σε ένα ταψί με λαδόκολλα βρεγμένη και στραγγισμενη βάζουμε από μισό κουτάλι σούπας μαρέγκα και τα ψήνουμε στους 140 στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν ένα χρυσόξανθο χρώμα… Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν.. Χτυπάμε δύο κρέμες γάλακτος σε Σαντιγί μαζί με λίγο γλυκαντικό και δυο βανίλιες… Λιώνουμε δύο μηδενικές σοκολάτες σε Μπεν Μαρί… Χωρίζουμε την σαντιγί σε δύο μπολ , στο ένα αναμειγνύουμε την σοκολάτα και το άλλο το κρατάμε λευκό. Γεμίζουμε τα σουδάκια με μια σύριγγα ή τα κόβουμε σαν σάντουιτς και βάζουμε ενδιάμεσα την κρέμα… Ρίχνουμε 2 κουταλιές κρέμα λευκή στον πάτο του ποτηριού και από 3-4 σουδακια στο ποτήρι μετά ξανά λίγη λευκή κρέμα και από πάνω την σοκολάτα …Το ίδιο μπορεί να γίνει με άνθος αραβοσίτου φτιαγμένο με νερό αντί για κρέμα γάλακτος, μόνο να μην το κάνετε πολύ σφιχτή κρέμα.. Βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει και σε 1-2 ωρίτσες είναι έτοιμο..