Κρέπα βρώμης!1 μονάδα απο την βρώμη
Συνταγή & φωτογραφία από : Νάνσυ Μαχλη
Υλικά:
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης (περνάμε τη βρώμη από το multi και γίνεται σκόνη)
- Μπαχαρικά της αρεσκείας μας ανάλογα αν τη θέλουμε γλυκιά ή αλμυρή (πχ αλάτι, πιπέρι, πάπρικα)
- νερό βρύσης
- Γεμίζουμε με ότι θέλουμε είτε αλμυρό, είτε γλυκό (πχ ντοματίνια, γκούντα και μηδενική μουστάρδα)
Εκτέλεση:
3 κουταλιές της σούπας αλεύρι βρώμης (περνάμε τη βρώμη από το multi και γίνεται σκόνη). Προσθέτουμε ότι μπαχαρικά θέλουμε (ανάλογα αν τη θέλουμε γλυκιά ή αλμυρή). Εγώ έβαλα αλάτι, πιπέρι, πάπρικα.
Προσθέτουμε νερό βρύσης τόσο ώστε να γίνει ένα αρκετά ρευστό μείγμα.
Απλώνουμε καλά σε αντικολλητικό τηγάνι το οποίο έχουμε ζεστάνει πρώτα επάνω στο μάτι της κουζίνας, και χαμηλώνουμε τη φωτιά (εγώ από το 9 που είναι στο φουλ το κατέβασα στο 5)
Περιμένουμε να αρχίσει να ξεκολλάει το μείγμα από τα πλάγια για να καταλάβουμε ότι έχει ψηθεί από τη μια πλευρά και να το γυρίσουμε.
Γυρίζουμε και από την άλλη πλευρά να ψηθεί.
Γεμίζουμε με ότι θέλουμε είτε αλμυρό, είτε γλυκό (εγώ έβαλα ντοματίνια, γκούντα και μηδενική μουστάρδα)
Διπλώνουμε στη μέση και ψήνουμε λίγο ακόμα