Πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο με 2 μονάδες από το ψάρι και το λάδι!
Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο, ένα τέλειο πιάτο για το μεσημεριανό τραπέζι αλλά και για ένα δείπνο με φίλους. Συνοδεύεται με σαλάτα ή λαχανικά και ρύζι. Η συνταγή είναι εύκολη και πετυχαίνει πάντα, αφού η πέστροφα είναι ένα πολύ νόστιμο ψάρι με όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις να το μαγειρέψεις!
Υλικά:
1 πέστροφα καθαρισμένη και φιλεταρισμένη
Λίγα κλ. θυμάρι
Αλάτι-πιπέρι
3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 λεμόνι
4 φύλλα δάφνης
1 σκελίδα σκόρδου κομμένη
Διαδικασία:
Βήμα 1
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς
Βήμα 2
Πλένουμε την πέστροφα και την σκουπίζουμε καλά
Βήμα 3
Αναμειγνύουμε το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ελαιόλαδο
Βήμα 4
Τα χτυπάμε καλά μέχρι να γίνει μια ωραία πάστα
Βήμα 5
Αλείφουμε το μείγμα στο εσωτερικό της πέστροφας και στην πέτσα
Βήμα 6
Κόβουμε το λεμόνι σε φέτες και βάζουμε μέσα σε κάθε φέτα σκόρδο
Βήμα 7
Βάζουμε το ψάρι μαζί με το λεμόνι και τη δάφνη σε ένα ταψί
Βήμα 8
Ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί η πέστροφα
Βήμα 9
Σερβίρουμε με το λεμόνι ή με τον χυμό και το σκορδάκι
Βήμα 10
Η πέστροφα στο φούρνο με σκόρδο είναι έτοιμη