Γαριδομακαρονάδα με ελαφριά σάλτσα ντομάτας με 3 μονάδες από τις γαρίδες, το λάδι και τα μακαρόνια!
Συστατικά:
500 γρ. μακαρόνια σπαγγέτι ή λιγκουίνι
1 κιλό γαρίδες μεσαίου μεγέθους
2 μέτρια κρεμμύδια
1 σκελίδα σκόρδο
λίγο ξλιδι
8 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
2 κουτ. γλ. φρουκτόζη
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
1 κουτ. γλ. μπούκοβο καυτερό
1 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Οδηγίες:
Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις πλένουμε, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και τη σκελίδα του σκόρδου ολόκληρη.
Μόλις τα κρεμμύδια γυαλίσουν και μαραθούν σβήνουμε με το ξίδι και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πολτό ντομάτας, φρουκτόζη, αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και το μπούκοβο.
Αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράζει περίπου για 20 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον μαϊντανό και τις γαρίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα πέντε λεπτά.
Βράζουμε τα μακαρόνια μας, να κρατάνε ( al dente ), τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε μέσα στην σάλτσα ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ενσωματωθούν με την σάλτσα.