Κους κους με μυρωδικά και ρόδι (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 300 γρ. κους κους
- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 1 1/2 κόκκινο κρεμμύδι κομμένο φέτες
- 1 πιπεριά τσίλι ψιλοκομμένη
- 1/2 φλιτζάνι φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φύλλα μαιντανού ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι φύλλα κόλιαντρου ψιλοκομμένα
- 110 γρ. σπόρια ροδιού
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κους κους για 15 λεπτά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα για 5-8 λεπτά. Σε μπολ χτυπάμε το ελαιόλαδο, τον χυμό και το ξύσμα των λεμονιών, το τσίλι, και λίγο αλάτι. Το ρίχνουμε στο κους κους και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μυρωδικά και τους σπόρους ροδιού και ανακατεύουμε καλά.