Πένες με μπρόκολο,μανιτάρια και τυρί!1 μονάδα απο τις πένες,1 απο το βούτυρο,1 απο το τυρί και 1 απο την κρέμα γάλακτος.
Υλικά για 6 άτομα
500 γρ. πένες
500 γρ. μπρόκολο κατεψυγμένο
1 κουταλιά της σούπας κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
200 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
80 γρ. βούτυρο
400 γρ. τυρί τριμμένο
250 ml κρέμα γάλακτος(δείτε εδώ τις επιτρεπόμενες με 1 μονάδα)
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Ζεματίζετε το μπρόκολο και το στραγγίζετε καλά. Ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα μανιτάρια, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε κατόπιν το μπρόκολο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για λίγο ακόμη. Αλατοπιπερώνετε.
2. Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας τους και τις στραγγίζετε. Τις ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα και τις ανακατεύετε με τα σοταρισμένα λαχανικά και το τυρί. Τις περιχύνετε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζετε με πιπέρι. Αφήνετε για 2΄-3 ακόμη στη φωτιά μέχρι να λιώσει το τυρί.
Πηγή: Κουζίνα και Ποιότητα Ζωής