Πλιγούρι με μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές!1 μονάδα απο το πλιγούρι και 1 απο το λάδι
Υλικά :
250 γρ. πλιγούρι
300 γρ. φρέσκα μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι
1 πράσινη πιπεριά
αλάτι
πιπέρι
1/2 κ.γ. τριμμένο κόλιανδρο
1/4 κ.γ. πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο πολτοποιημένο
3-4 κ.σ. ελαιόλαδο
Εκτέλεση :
Βράζετε 500 ml νερό αλατισμένο και ρίχνετε το πλιγούρι.Αφήνετε να πάρει μια βράση σβήνετε το μάτι και αφήνετε την κατσαρόλα πάνω στο μάτι μέχρι να φουσκώσει το πλιγούρι και να απορροφήσει όλα τα υγρά.
Σοτάρετε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές.
Προσθέτετε τα μανιτάρια και αφήνετε να σοταριστούν.Αν δείτε ότι κολάνε στον πάτο της κατσαρόλας ρίχνετε λίγο νερό.Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τα μπαχαρικά.Ρίχνετε το βρασμένο πλιγούρι μέσα στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και ανακατεύετε καλά.
Πηγή cookcool.gr