Πένες με μπρόκολο και ταχίνι!3 μονάδες.1 απο τις πένες,1 απο το ταχίνι και 1 απο το λάδι
Υλικά
4 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλο μπρόκολο
1 πακέτο πένες
20 τοματίνια
½ ματσάκι μαϊντανό
4 κ.σ. σουσάμι
½ λεμόνι χυμό
αλάτι
πιπέρι
Για τη σάλτσα:
100 γρ. ταχίνι (δείτε επιτρεπόμενα με 1 μονάδα εδώ)
100 γρ. νερό
1 λεμόνι χυμό
1 -2 κ.σ. αγαύη
1 κ.γ. κύμινο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο και ένα ταψί στους 220 βαθμούς με αέρα.
Κόβουμε το μπρόκολο σε φέτες και φροντίζουμε να καθαρίσουμε τον κορμό από κάθε μπουκετάκι ώστε να μείνει μόνο το τρυφερό μέρος.
Ραντίζουμε με λάδι και λεμόνι, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και ψήνουμε για 10′ περίπου.
Βράζουμε τις πένες σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε καλά τα υλικά της σάλτσας μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό, τεμαχίζουμε τα τοματίνια, σουρώνουμε τις πένες και βγάζουμε το μπρόκολο από το φούρνο.
Βάζουμε το σουσάμι σε μικρό τηγάνι και το καβουρδίζουμε, μέχρι να βγάλει τα αρώματα του.
Φέρνουμε όλα τα υλικά μαζί και ανακατεύουμε.
Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.