Νόστιμο γαριδοπίλαφο με 4 μονάδες ! 1 μονάδα από τις γαρίδες, 1 από το ρύζι, 2 από το ελαιόλαδο.
Υλικά:
500 γρ. γαρίδες κατεψυγμένες, μεγάλο μέγεθος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1/4 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
2 φρέσκες ντομάτες ξεφλουδισμένες και τριμμένες στον τρίφτη
1 τριμμένο καρότο
1 φλ. ρύζι για πιλάφι ή ρύζι αναποφλοίωτο
Λίγο ξίδι για το σβήσιμο
1/4 φλ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε για 1 λεπτό τις γαρίδες σε βραστό νερό και τις στραγγίζουμε.
Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια με λίγο λάδι μέχρι να γίνουν διάφανα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες, το μαϊντανό, το καρότο, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε για μερικά λεπτά.
Σβήνουμε με λίγο ξίδι και προσθέτουμε τις τριμένες ντομάτες και 3 φλιτζάνια νερό.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση και ρίχνουμε το ρύζι.
Στην αρχή το ανακατεύουμε για να μην κολλήσει και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Σκεπάζουμε και συμπληρώνουμε λίγο νερό αν χρειαστεί.
Σερβίρουμε σε φόρμα και πασπαλίζουμε με λίγο μαϊντανό.
Προαιρετικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έναν κύβο λαχανικών.