Πατάτες με ζαμπόν και κρεμμύδια(3 μονάδες)

0
1728
Πατάτες με ζαμπόν

με και !3 .1 απο τις ,1 απο το ζαμπόν και 1 απο το λάδι

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρ. πατάτες
  • 2 κρεμμύδια κόκκινα, μέτρια
  • 12 λεπτές φέτες ζαμπόν ή άλλο αλλαντικό κομμένες στη μέση(Δείτε εδώ τα επιτρεπόμενα αλλαντικά)
  • 1 κ.σ. μαραθόσπορο
  • 6 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  • Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, τις πλένουμε σε άφθονο νερό και τις στεγνώνουμε.
  • Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα πλένουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους με τις πατάτες.
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τις πατάτες με το μισό λάδι, τις ανακατεύουμε να πάει παντού και τις αλατοπιπερώνουμε.
  • Σε ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε σε σειρές εναλλάξ τις πατάτες, τα κρεμμύδια και το ζαμπόν. Πασπαλίζουμε με τον μαραθόσπορο, αλατοπιπερώνουμε και πάλι και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
  • Καλύπτουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά.
  • Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 210°C, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμη 30 λεπτά.
  • Σερβίρουμε αμέσως, μαζί με μια πλούσια πράσινη σαλάτα.

Tips Αντί για μαραθόσπορο, δοκιμάστε κύμινο ή κόλιαντρο τριμμένο.

Πηγή imommy.gr

Διαβάστε περισσότερα
Loading...

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here