Μια σαλάτα λαχανικών γεμάτη βιταμίνες και μόνο 2 μονάδες!1 απο το λάδι και 1 απο το κατίκι!
Υλικά Συνταγής
- 200 γρ.κατίκι
- 3 κ.σ ελαιόλαδο
- 3 κ.σ βαλσαμικό (δείτε εδώ τα μηδενικά)
- 1 σκ. σκόρδο σπασμένη
- 1 καυτερή πιπερίτσα ψιλοκομμένη (προαιρετικά)
- 1 τρυφερό κεφάλι μπρόκολο
- 1 τρυφερό κεφάλι κουνουπίδι
- 300 γρ. ασπρομανίταρα
- 1 καρότο κομμένο σε λεπτές φλούδες
Εκτέλεση
Καθαρίζουμε το μπρόκολο και το κουνουπίδι από τις ίνες. Τα βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και λίγο ξύδι από κρασί και τα αφήνουμε για 5 λεπτά. Τα στραγγίζουμε και τα ψιλοκόβουμε σε πολύ μικρές φούντες. Ζεσταίνουμε τηγάνι αντικολλητικό και προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε το σκόρδο για ένα λεπτό και έπειτα το αφαιρούμε.
Προσθέτουμε στο τηγάνι τα λαχανικά και σοτάρουμε για 3-4 λεπτά. Περιχύνουμε με τη λευκή κρέμα βαλσαμικό και καραμελώνουμε για ένα λεπτό. Αλατοπιπερώνουμε. Τα σερβίρουμε σε πιατέλα. Βάζουμε κουταλιές από κατίκι πάνω στα ζεστά λαχανικά.
Πηγη argiro.gr