Ρεβύθια με λουκάνικα και πιπεριές στη γάστρα!Το λάτρεψα αυτό το φαγητό!1 μονάδα απο τα ρεβύθια,1 απο τα λουκάνικα και 1 απο το λάδι
Υλικά:
- 500γρ ρεβύθια
- 2 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε φέτες(δείτε εδώ τα επιτρεπόμενα λουκάνικα)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 πιπεριές χρωματιστές κομμένες σε λεπτές λωρίδες
- ελαιόλαδο
- 400γρ χυμό ντομάτας
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
- Μουλιάζουμε τα ρεβύθια από το βράδυ σε μπόλικο νερό με 1 κουταλιά μαγειρική σόδα
- Τα ξεπλένουμε καλά,τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα μαζί με το κρεμμύδι και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν και να μείνουν χωρίς πολλά υγρά
- Αδειάζουμε τα ρεβύθια σε μια γάστρα,προσθέτουμε τις πιπεριές,τα λουκάνικα,τον χυμό ντομάτας,λίγο ελαιόλαδο,αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο,στους 200 βαθμούς 30-40 λεπτά