Ταραμοσαλάτα χωρίς ψωμί και πατάτα με 2 μονάδες χωρίς περιορισμό στην ποσότητα.1 μονάδα απο τον ταραμά και 1 απο το λάδι.
Υλικά:
- 80 γραμ λευκό ταραμά άριστης ποιότητας
- 1 κρεμμύδι λευκό ψιλοτριμμένο στον τρίφτη
- Χυμό από 1 λεμόνι
- Λάδι όσο τραβήξει, σχεδόν 1 λίτρο
(με το ελαιόλαδο γίνεται πιο βαριά, αν βρείτε άριστης ποιότητας ηλιέλαιο είναι πιο ελαφριά, μπορείτε να κάνετε και συνδιασμό) - Λίγο κρύο νερό περίπου 100 ml
Εκτέλεση:
Είναι καλό να κάνετε την μους ταραμά στο μπλέντερ του μίξερ. Τρίψτε το κρεμμύδι στον τρίφτη και ρίξτε το στο μπλέντερ, ρίξτε και τον ταραμά ελαφρά λειωμένο με ένα πιρούνι και βάλτε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα αρχίζοντας να προσθέτετε σιγά-σιγά το λάδι από πάνω. Μόλις ανακατευτούν καλά τα προϊόντα αρχίστε να ρίχνετε και το λεμόνι εναλλάξ με το λάδι. Ρίχνετε τόσο λάδι όσο το υλικό να γίνει μια μους βελούδινη και να στέκεται, μπορεί να χρειαστεί και πάνω από 1 λίτρο, άρα φροντίστε να έχετε άφθονο λάδι. Διορθώστε την υφή με λίγο κρύο νερό, ρίχνοντας το λίγο-λίγο, αν χρειαστεί.
Συνταγή και φωτογραφία από: http://terrapapers.com