Πατάτες γιαχνί με ζωμό λαχανικών!1 μονάδα απο τις πατάτες και 1 απο το λάδι
Υλικά: για 4 άτομα
- 1 κιλό πατάτες
- 3 μάτσα μάραθα (χωρίς πολύ χοντρά κοτσάνια)
- 1 μεγάλο κρεμμύδι, κομμένο σε ψιλά καρέ
- περίπου 600 ml σπτικός ζωμός λαχανικών
- 1 1/2 κ. σούπας ντοματοπελτές , διαλυμένος σε λίγο ζωμό
- 200 ml ελαιόλαδο
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις πατάτες με μέτρια κομμάτια. Κόβουμε τα μάραθα. Βάζουμε στην κατσαρόλα το λάδι και τσιγαρίζουμε για 1-2 λεπτά το κρεμμύδι, μέχρι να γυαλίσει. Προσθέτουμε τις πατάτες και τα ανακατεύουμε όλα μαζί για περίπου 1 λεπτό ακόμη. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα μάραθα, τον πελτέ, αλατοπίπερο και προσθέτουμε ζωμό, να μισοκαλύπτει τα υλικά. Σιγομαγειρεύουμε με μιοσκέπαστη κατσαρόλα για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του. Αν κατά το μαγείρεμα σωθούν τα υγρά και οι πατάτες δεν έχουν γίνει, προσθέτουμε ζεστό ζωμό και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Αν στο τέλοςέχουν μείνει παραπανίσια υγρά, βγάζουμε τις πατάτες και βράζουμε τα υγρά μέχρι να “δέσουν”.