Ντοματόσουπα με ρύζι! 1 μονάδα απο το ρύζι και 1 απο το λάδι
Υλικά: για 4 άτομα
- 60 ml ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε ψιλά καρέ
- το λευκό και τρυφερό πράσινο μέρος από 1 πράσο σε λεπτές ροδέλες
- 1 1/2 λίτρο ζεστός σπιτικός ζωμός λαχανικών
- 400 γρ ντοματάκια κονσέρβας
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 κ. γλ. ξερός δυόσμος καλοκοπανισμένος
- 120 γρ ρύζι
- φυλλαράκια φρέσκου μαϊντανού ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο λάδι το κρεμμύδι και το πράσο. Προσθέτουμε το ζωμό, αφήνουμε να κοχλάσει καλά και ρίχνουμε την ντομάτα. Νοστιμίζουμε με αλατοπίπερο, προσθέτουμε το δυόσμο, ανακατεύουμε και βράζουμε για 10 λεπτά. Ρϊχνουμε το ρύζι. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει. Σερβίρουμε στα πιάτα και γαρνίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ψιλοκομμένο μαϊντανό.