Κόκκινο λάχανο με χυμούς εσπεριδοειδών με 3 μονάδες από το λάδι, και τα 2 διαφορετικά φρούτα (πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ).
Υλικά: για 4 άτομα
- 40 ml ελαιόλαδο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι σε λεπτές ροδέλες
- 1 σκελίδα σκόρδο σε λεπτά φετάκια
- 1 μέτριο κόκκινο λάχανο (αφαιρούμε 1-2 στρώσεις από τα εκωτερικά φύλλα) ψιλοκομμένο
- 1 κ. γλ. σπόροι κόλιανδρου κοπανισμένοι σε γουδί
- λίγο ξίδι
- 150 ml χυμό πορτοκάλι
- 150 ml χυμό γκρειπφρούτ
- 1/2 κ. γλ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1/2 κ γλ. ξύσμα γκρειπφρούτ
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τις ροδέλες του κρεμμυδιού μέχρι να γυαλίσουν και να γίνουν διάφανες. Προσθέτουμε το σκόρδο και σοτάρουμε άλλο 1 λεπτό μέχρι να σκορπίσει το άρωμά του αλλα να μην ροδίσει. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το λάχανο, ανακατεύουμε καλά, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο. Ανακατεύουμε ξανά και σβήνουμε με το ξίδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά της κατσαρόλας και ρίχνουμε τους χυμούς και τα ξύσματα των φρούτων Ανακατεύουμε άλλη μια φορά και μαγειρεύουμε πάντα σε μέτρια φωτιά , για 20-25 λεπτά περίπου, ανακινώντας τακτικά την κατσαρόλα, χωρίς να ανακατύουμε, μέχρι το λάχανο να μαλακώσει και να μείνει με ελάχιστο ζουμί.
πηγή φωτογραφίας google