Καπαροσαλάτα με 2 μονάδες από τις πατάτες και το λάδι!
Υλικά: για 1 μεγάλο μπολ
- 4 μεγάλες πατάτες ακαθάριστες
- 4 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 2-3 κουτ. σούπας ξίδι
- 2/3 φλιτζ. τσαγιού κάππαρη ψιλοκομμένη
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις πατάτες και τις βάζουμε σε άφθονο αλατισμένο νερό για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν καλά. Τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο , τις ξεφλουδίζουμε και τις περνάμε από το μύλο λαχανικώνή τις λιώνουμε με πρες πουρέ. Προσθέτουμε το σκόρδο, αλατοπίπερο και την κάππαρη. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε σταδιακά το λάδι, ανακατεύοντας έντονα με αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός, για να γίνει αφράτη η καππαροσάλάτα. Στο τέλος ενσωματώνουμε το ξίδι.