Νόστιμη πατατόπιτα με 2 μονάδες από το φύλλο και τις πατάτες! Προσοχή στον περιορισμό (3 κομμάτια) λόγω φύλλου!
Υλικά:
ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ:
- Αλεύρι
- αλάτι
- λίγο ξύδι
- 1/2 φακελάκι baking powder
- χλιαρό νερό
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ:
- Πατάτες βρασμένες
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό λιωμένο
- 2 με 3 πράσινα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- αλάτι
- πιπέρι
- 1 πιπεριά κομμένη σε κυβακια
- 1 κουτί μανιτάρια (προαιρετικά)
- άνηθο ψιλοκομμένο
- λίγο μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Φτιάχνουμε το φύλλο: ανακατεύουμε όλα τα υλικά μέχρι να πετύχουμε μια ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια, σκεπάζουμε με πετσέτα να ξεκουραστεί τουλάχιστον μια ώρα. Μπορούμε να την κάνουμε και από το βράδυ την ζύμη. Κόβουμε σε δύο μπάλες, αφήνουμε σκεπασμενη πάλι μια ωρα και μετά ανοίγουμε φύλλο. Αλείφουμε τα φύλλα με Βιτάμ (πλάκα μόνο).
Ετομάζουμε την γέμιση: Βάζουμε σε μπολ τις βρασμένες πατάτες αφού τις έχουμε λιώσει με πηρούνι. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης.
Σε ταψί βάζουμε το ένα φύλλο, ρίχνουμε τη γέμιση και κλείνουμε την πίτα με το δεύτερο φύλλο.