Τορτίγια με χοιρινό με 3 μονάδες από την τορτίγια, το χοιρινό και το τυρί!
Προσοχή στον περιορισμό λόγω τορτίγιας: 1 μονάδα η κάθε μια τορτίγια
Υλικά για 8 μερίδες:
- 1 πακέτο τορτίγιες
- 1 μελιτζάνα
- 2 κολοκυθάκια
- 4 πράσινες- 4 κόκκινες πιπεριές
- 8 χοιρινά φιλετάκια κομμένα σε λεπτές λωρίδες
- 10 φέτες μπέικον (δείτε επιτρεπόμενα με 1 μονάδα εδώ)
- 150 γρ. τυρί φέτα σε κύβους
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- 2 σκελίδες σκόρδο
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι αφού κάψει καλά ρίχνουμε τα φιλετάκια να τσιγαριστούν. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο, το κρεμμύδι και ένα-ένα όλα τα λαχανικά κομμένα σε στικ (μπορούμε να τα κόψουμε στον ηλεκτρικό τρίφτη λαχανικών για ευκολία, δεν πρέπει όμως να λιώσουν). Συνεχίζουμε προσθέτοντας το μπέικον και όταν όλα τα υλικά τσιγαριστούν καλά ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, δυόσμο και τις φέτες τυριού. Ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ζεσταίνουμε τις τορτίγιες ξεχωριστά την καθεμία και βάζουμε από πάνω δύο μεγάλες κουταλιές της σούπας γέμιση. Συμπληρώνουμε με σαλάτα από ντομάτα, αγγούρι και μαρούλι ψιλοκομμένα και σερβίρουμε.
Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr
Πηγή: http://lopis-place.blogspot.gr