Ριζότο με καρότα με 3 μονάδες από το ρύζι, το λάδι και το γάλα αμυγδάλου!
Υλικά:
- 250γρ. καρότα
- 2κ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 1/4κ. γλυκού αλάτι
- 1/4κ. γλυκού μαύρο πιπέρι
- 1φλ. ρύζι Καρολίνα
- 3φλ. ζωμό λαχανικών (Συνταγή εδώ)
- 1φλ. γάλα αμυγδάλου (προσοχή στα συστατικά να μην έχει άλλα συστατικά)
- 1κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Εκτέλεση:
1 Κόψε τα καρότα σε μικρά κομμάτια και πρόσθεσέ τα σε ένα τηγάνι μαζί με λίγο λάδι για να σοταριστούν.
2 Άφησε τα καρότα στην άκρη.
3 Σε μια αντικολλητική κατσαρόλα πρόσθεσε το σκόρδο και το ελαιόλαδο και σόταρέ τα.
4 Ρίξε μέσα το ζωμό λαχανικών, αλατοπίπερο και το ρύζι και άφησέ τα να σιγοβράσουν.
5 Το ρύζι πρέπει να απορροφήσει όλο το ζωμό και να είναι λαστιχωτό.
6 Σε ένα μίξερ ρίξε το γάλα και τα καρότα και χτύπησέ τα μέχρι να γίνει λείο το μείγμα.
7 Όταν βράσει το ρύζι ανακάτεψέ το με το μείγμα καρότου και τον φρέσκο άνηθο.
Πηγή: http://www.tlife.gr