Γλυκό του κουταλιού με λεμόνι, πορτοκάλι! Με φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού χωρίς μονάδες!
Συνταγή και φωτογραφία από Τζίνα Μακρή
Υλικά:
- 2 κούπες φλούδες λεμονιού και πορτοκαλιού μετρημένες μετά το ξεπίκρισμα
- 2 κούπες νερό
- 1 κούπα φρουκτόζη
- Νερό για 4 φορές ξεπίκρισμα
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις φλούδες σε λωρίδες. Τις βράζουμε 4 φορές για 2 λεπτά, για να ξεπικρίσουν, πετώντας κάθε φορά το νερό.
Σε κατσαρόλα βάζουμε τις ξεπικρισμένες φλούδες (2 κούπες), 2 κούπες νερό, 1 κούπα φορυκτόζη. Βράζουμε με ανοιχτή κατσαρόλα μέχρι να δέσει το σιρόπι.
Τοποθετούμε το ζεστό γλυκό σε αποστειρωμένα βάζα, κλείνουμε με τα καπάκια και γυρίζουμε ανάποδα τα βάζα.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε στο ψυγείο.
Τρώγεται σκέτο ή με γιαούρτι ή με παγωτό.