Μπιφτέκια μανιταριών με 2 μονάδες.1 μονάδα απο τη βρώμη και 1 απο το λάδι
Υλικά για 4 μπιφτέκια
-
- 1/2 κιλό μανιτάρια porto bello
- 1 μέτριο κρεμμύδι ή 4 φρέσκα κρεμμυδάκια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 φλυτζάνι νιφάδες βρώμης
- 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 πικάντικη ή γλυκιά πιπεριά κέρατο
- 5-6 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι ή μια κουταλιά ξερό
- αλάτι και μπόλικο πιπέρι
- 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο και λάδι για το τηγάνισμα ή το ψήσιμο στο φούρνο.
Παρασκευή
Ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και ή τα αλατίζουμε ελαφρά , τα στίβουμε να φύγουν τα πολλά υγρά τους ή τα σωτάρουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι μέχρι να στεγνώσουν.
Τρίβουμε στον τρίφτη το κρεμμύδι ή ψιλοκόβουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα σκόρδα,την πιπεριά, το θυμάρι και το μαϊντανό.
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά και βάζουμε το μισό φλυτζάνι βρώμη, φροντίζοντας να φτιάξουμε μια ζύμη που να στέκει. Αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγη βρώμη ακόμα.
Πλάθουμε τη ζύμη σε σχήμα μπιφτεκιού και πανάρουμε με την υπόλοιπη βρώμη.
Τα τηγανίζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι , βάζοντάς τα σε λάδι που καίει στην αρχή για να αποκτήσουν κρούστα και γρήγορα χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθούν ή τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ή πάνω σε λαδόκολλα, μέχρι να ροδίσουν. Φροντίζουμε να τα γυρίσουμε κι απ’ τις 2 πλευρές.
Όταν τα βγάλουμε τ’ ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας.
Πηγή: http://greenchef.gr