Σιροπιασμένο φύλλο με μηδενική μερέντα!! 1 μονάδα μόνο από το φύλλο
Συνταγή και φωτογραφία απο Μαρία Παππά
Υλικά
1 πακέτο φύλλο κρούστας
Μηδενική μερέντα αραιωμένη με λίγο νερό (δείτε τη συνταγή για τη μηδενική μερέντα εδώ)
Για το σιρόπι
1 φλ. τσαγιού νερό
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη καρύδας
1 ξυλάκι κανέλας
1 κ.γ χυμό λεμονιού
Δείτε εδώ πως θα φτιάξετε την μηδενική μερέντα!!!
Εκτέλεση
Παίρνουμε τα φύλλο κρούστας ένα ένα τα τυλίγουμε σε ένα ξύλο τύπου πλάστη αλλά πολύ λεπτό πιέζουμε από τις δυο πλευρές το βγάζουμε από το πλάστη και τα τυλίγουμε σε σαλιγκάρι.
Τα ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου στους 180 βαθμούς και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Βράζουμε για 2-3 λεπτά το νερό με τη ζάχαρη καρύδας και ρίχνουμε το σιρόπι στα ψημένα φύλλα ενώ είναι ζεστά.
Μόλις ρουφήξουν το σιρόπι τα περιχύνουμε με μηδενική μερέντα.