Ριζότο με πλιγούρι και αποξηραμένα βερίκοκα (3 μονάδες)
Υλικά: για 4 άτομα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 100 γρ αποξηραμένα βερίκοκα κομμένα στη μέση
- 1 1/2 φλ. πλιγούρι
- 1/2 φλ. γλυκό λευκό κρασί
- 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
- 1 κ. γλ. κάρι
- Αλατοπίπερο
Εκτέλεση:
Βάζουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητική κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τα βερίκοκα και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά ακόμα. Τότε ρίχνουμε το πλιγούρι και ανακατεύουμε να λαδωθεί καλά. Πασπαλίζουμε με το κάρι και το αφήνουμε να βγάλει το άρωμά του. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ ρίχνουμε λίγο λίγο με κουτάλα τον ζωμό λαχανικών. Αλατοπιπερώνουμε. Μόλις το πλιγούρι χυλώσει και βγάζουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως.