Μπακαλιάρος με σπανάκι με 3 μονάδες από το ψάρι και 2 από το λάδι γιατί αλλάζει 2 μορφές!
Υλικά:
1 κιλό φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο
1 κιλό σπανάκι
1 κρεμμύδι
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
1 πράσο
1 κ.σ. πελτές ντομάτας
1/4 φλιτζ. ελαιόλαδο
μαύρο πιπέρι
κόκκινο καυτερό πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι, το ξερό κρεμμύδι, τα κρεμμυδάκια και το πράσο ψιλοκομμένα. Τα αφήνουμε να μαραθούν.
Στη συνέχεια ρίχνουμε στο τηγάνι το σπανάκι, τον πελτέ και το πιπέρι. Αφού τα αφήσουμε να πάρουν μια βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.
Στρώνουμε το σπανάκι σε ένα ταψί και βάζουμε από πάνω τον ξαρμυρισμένο μπακαλιάρο. Ψήνουμε το φαγητό στον φούρνο για 45 λεπτά περίπου στους 200°C.