Μους λεμονιού (2 μονάδες)
Υλικά: για 6 μερίδες
- 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 4 φύλλα ζελατίνης
- χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
- 3-4 κουτ. σούπας φρουκτόζη
- 1 ασπράδια αυγού
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε για λίγα λεπτά τα φύλλα ζελατίνας σε κρύο νερό και αφού μαλακώσουν τα διαλύετε σε λίγο ζεστό νερό. Χτυπάτε το γιαούρτι με το χυμό και το ξύσμα των λεμονιών. Προσθέτετε τη διαλυμένη ζελατίνη και τη φρουκτόζη και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε το ασπράδι αυγού σε σφιχτή μαρέγκα και την προσθέτετε στο υπόλοιπο μείγμα ανακατεύοντας ελαφρά. Βάζετε τη μους σε μπολάκια και μετά στο ψυγείο για 2-3 ώρες , μέχρι να πήξει καλά. Προαιρετικά γαρνίρετε με φλούδα λεμονιού.