Μοσχαρίσιες μπριζόλες με 4 μονάδες από το κρέας, το βούτυρο και τις τηγανιτές πατάτες.
ΥΛΙΚΑ
2 μοσχαρίσιες μπριζόλες
2 σκ. σκόρδο, σπασμένες
3 κλ. δεντρολίβανο
2 κλ. θυμάρι
2 κ.σ. βούτυρο
Αλάτι χοντρό
Πιπέρι
Πατάτες τηγανιτές στον φούρνο για το σερβίρισμα (δείτε την συνταγή εδώ)
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ & ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1
Βάζουμε ένα σχαροτήγανο σε μέτρια φωτιά, τοποθετούμε μέσα το σκόρδο, το θυμάρι, το δενδρολίβανο, το βούτυρο και τα αφήνουμε να κάψουν ελαφρώς.
2
Τοποθετούμε από πάνω τις μπριζόλες, αλατοπιπερώνουμε και τις ψήνουμε στον βαθμό ψησίματος που επιθυμούμε, γυρνώντας τες και από τις δύο πλευρές με μία τσιμπίδα.
3
Μόλις είναι έτοιμες, αποσύρουμε το σχαροτήγανο από τη φωτιά, μεταφέρουμε τις μπριζόλες σε ένα πιάτο και τις αφήνουμε να ξεκουραστούν για 2 λεπτά.
4
Σερβίρουμε ζεστές με πατάτες τηγανιτές.
Πηγή