Συνταγή για την πιο νόστιμη κολοκυθόσουπα.2 μονάδες απο το ελαιολαδο και το γάλα.
Υλικά
2 κ.γλ. ελαιόλαδο
2 κρεμμύδια μικρά ψιλοκομμένα
500 κολοκύθα καθαρισμένη και ψιλοκομμένη
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
4 φλιτζ. νερό
1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο τριμμένο
1/2 φλιτζ. γάλα με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
Σε κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια, την κολοκύθα και το σκόρδο για 5 λεπτά. Ρίχνουμε το νερό και το μοσχοκάρυδο. Αφήνουμε να πάρουν βράση καλύπτοντας με το καπάκι, για περίπου 25 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Κατόπιν πολτοποιούμε με το μπλέντερ χειρός μέχρι να σχηματιστεί ένα απαλό μείγμα. Εναλλακτικά, πολτοποιούμε με το σταθερό μπλέντερ. πίσω στο κατσαρολάκι και προσθέτουμε το γάλα, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να σταθεί για 5 λεπτά.
marieclaire