Μοσχαράκι με λαχανικά και αρωματική σάλτσα(3 μονάδες)
Υλικά:
1 1/2 κιλό μοσχάρι ποντίκι κομμένο σε μερίδες
10 κρεμμύδια για στιφάδο καθαρισμένα ολόκληρα
4 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
10 μανιτάρια φρέσκα ολόκληρα(οχι πλευρώτους) ή μια κονσέρβα
1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
10 μικρά καρότα καθαρισμένα
1 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
Αλάτι-πιπέρι
Μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το μοσχάρι γυρίζοντας το απ’όλες τις πλευρές περίπου 5 λεπτά μέχρι να ροδίσει
Το βάζουμε σε μια πιατέλα και ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια και το σκόρδο για 10 λεπτά μέχρι να μαραθούν
Προσθέτουμε τα καρότα ολόκληρα,το κρέας,τρίβουμε λίγο μοσχοκάρυδο και σβήνουμε με το κρασί
Βράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ,αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε 1 ποτήρι νερό και σιγοβράζουμε για περίπου 2 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Κατα την διάρκεια αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μην έχει ζουμιά