Κοτόπουλο αλα κρεμ με ρύζι (4 μονάδες).Από το κοτόπουλο, το λάδι, την κρέμα γάλακτος και το ρύζι!
Υλικά:
- 500γρ κοτόπουλο φιλέτο σε κομμένο σε μικρά κομμάτια(ένα ολόκληρο στήθος)
- 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
- 200ml κρέμα γάλακτος (για επιτρεπόμενες με 1 μονάδα δείτε εδώ)
- 1 κονσέρβα μεγάλη μανιτάρια τεμαχισμένα
- 1 κ.σ μουστάρδα(για μηδενικές δείτε εδώ)
- Ρίγανη
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση:
-
- Βράζουμε το κοτόπουλο σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο νερό
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν
- Προσθέτουμε το κοτόπουλο και τα μανιτάρια και τα τσιγαρίζουμε για λίγα λεπτά ακόμα,ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να ροδίσει το κοτόπουλο απ’όλες τις πλευρές
- Ρίχνουμε την μουστάρδα,ρίγανη,αλάτι,πιπέρι,την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα
- Σερβίρουμε ιδανικά με πιλάφι